Als beginnende franchiseorganisatie ontwikkel je een franchiseformule. Je geeft franchisenemers het recht om het ontwikkelde zakelijke concept te gebruiken. Dit voor de exploitatie van franchise ondernemingen.

Als startende franchiseorganisatie kun je uiteenlopende juridische vragen hebben. Zoals over de juridische basis voor de afspraken met je eerste franchisenemers. Over een verantwoorde franchise-overleg-structuur, het voldoen aan de branche specifieke regelgeving en een juridisch verantwoord franchisehandboek. 

Onze gespecialiseerde advocaat biedt jouw startende franchiseorganisatie graag duidelijkheid en proactieve juridische ondersteuning. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

 

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Franchiseorganisatie ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel ons wat we voor je kunnen doen

> start direct

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

Je belangen als beginnende franchiseorganisatie

Onze franchiserecht specialist gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt, brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het franchise- en contractenrecht, onze inventiviteit en specifieke ervaring met franchisevraagstukken toe te passen op je situatie.

Franchise start vragen en oplossingen

Onze franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn als startende franchiseorganisatie. In ons juridisch franchiseadvies bespreken we met je hoe we – desgewenst – je juridische vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Franchise start advies

De klanten die Pep FranchiseLawyer heeft ondersteund bij het starten met franchise, spreken veelvuldig de waardering uit voor het strategisch franchiseadvies dat Pep FranchiseLawyer vanuit de specifieke franchisekennis en franchise-ervaring heeft gegeven toen deze klanten zijn gestart als franchisegever.

Waar onze advocaat beginnende franchisegevers mee helpt

Onze advocaat helpt frequent bedrijven met juridisch advies en begeleiding bij:

 • beginnen met franchise en ontwikkeling van de franchiseformule
 • het opstellen van de franchiseovereenkomstde franchise-voorovereenkomst, de franchiseoverlegstructuur en meer (volgt later op deze pagina)
 • aspecten als franchiseprivacy en de combinatie franchise en huur
 • de internationale aspecten van franchise
 • het franchise contractbeheer
 • het voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

3 recente projecten voor startende franchiseorganisaties:

Startend ondernemersduo

Een ondernemersduo in de zakelijke dienstverlening koos vanwege groei van het bedrijf voor franchise. De ondernemers schakelden Pep FranchiseLawyer in. Pep FranchiseLawyer stelde de franchiseovereenkomst, de franchise-overleg-structuur en andere franchisedocumenten op. Zo kreeg dit ondernemersduo een solide juridisch fundament om het franchiseconcept uit te rollen.

Franchiseorganisatie start

Een bedrijf in de cosmetische productverkoop en dienstverlening schakelde Pep FranchiseLawyer in voor het creëren van de franchise-voorovereenkomst, de franchise-intentieverklaring, de franchiseovereenkomst, de franchise-overleg-structuur en een juridische check van het franchisehandboek. Hierdoor bood Pep FranchiseLawyer structuur en een betere waarborg voor de continuïteit en rendement van het cosmeticabedrijf.

Franchise afspraken

Een food bedrijf dat wilde uitbreiden door middel van franchise nam contact op met Pep FranchiseLawyer, om de afspraken met de franchisepartners juridisch verantwoord en duidelijk op papier te zetten. Na het opstellen van de franchiseovereenkomst vroeg deze organisatie aan Pep FranchiseLawyer om ook het franchisehandboek juridisch te checken en periodiek te ondersteunen via een juridisch franchiseadvies-traject, zodat deze organisatie verantwoord de franchiseorganisatie kan runnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pep FranchiseLawyer helpt je om een solide juridisch fundament voor je franchiseplannen te creëren, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep FranchiseLawyer biedt in dat verband maatwerk dienstverlening, gericht op jouw unieke franchiseorganisatie.

Tijdens het vormgeven van de franchisedocumenten heb je zo vaak als je wilt contact met je advocaat van Pep FranchiseLawyer.

Pep FranchiseLawyer helpt je net zolang totdat de opdracht echt af is.

Tevens biedt Pep FranchiseLawyer proactieve strategisch juridische franchise ondersteuning op lange termijn via een franchiseadviestraject.

 

Pep FranchiseLawyer ondersteunt klanten onder meer door middel van:

 • kennismakingsgesprek
 • franchise interview/sparring gesprek
 • intentieovereenkomst (op maat)
 • voorovereenkomst (op maat)
 • franchiseovereenkomst (op maat, specifiek voor jouw bedrijf en plannen)
 • algemene voorwaarden (op maat)
 • franchise-overleg-structuur (op maat)
 • franchiseraadreglement (op maat)
 • indien van toepassing huurkoppeling
 • overige specifieke franchisedocumenten
 • juridische check handboek
 • opzet franchise-contractbeheer
 • franchise privacy
 • praktisch toepasbaar advies
 • contact/overleg wanneer jij dat wenst

Pep FranchiseLawyer denkt met je mee op gebieden als marketing, sales, communicatie, locatiekeuze, werving en ondersteuning van franchisenemers.

Voor specifieke werkzaamheden, zoals een commercieel plan, een financieel plan, marketing- en sales-ondersteuning, werving en selectie van franchisenemers, merknaam registratie, vestingselectie, etc. heeft Pep FranchiseLawyer de connecties om je met integere vakmensen in contact te brengen.

Lees verhalen van klanten over Pep FranchiseLawyer hier:

Klanten beoordelen Pep FranchiseLawyer met:  9.5/10

Succesverhalen

“Vanuit interesse voor nieuwe wijze van bedrijfsvoering (franchisen) ben ik op zoek gegaan naar de juiste adviezen om dit proces gestalte te geven. Die heb ik gevonden bij Jorg van Pep Legal. De aansluiting die ik vond zat in de kennis die mij geboden is en gestalte kreeg in een juiste franchise overeenkomst en de ‘nazorg’ die geboden is.”

9.5/10

– Heleen te Den Haag, Franchisegever –

Succesverhalen

“Jorg heeft me heel goed begeleid naar een afscheid vanuit mijn franchise overeenkomst. Duidelijk, helder, praktisch en bereikbaar. Ondanks de vele tegenwerkingen hebben we een mooie deal af kunnen ronden. De expertise van Jorg was hierin onmisbaar!”

9.2/10

– M. te Leidschendam, Franchisenemer –

Succesverhalen

“Ons bedrijf heeft een hele prettige ervaring met Pep Legal gehad. Jorg is helder, scherp, maar ook eerlijk en realistisch over de situatie. De communicatie was erg goed en Jorg is begaan en betrokken. Ter illustratie, we hadden regelmatig in het weekend, en zelfs nog op oudjaarsdag, contact om onze zaak tot een goed einde te brengen. Dat is ook gelukt, hulde!”

10/10

– Anoniem, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Gesprek met een specialist van Pep FranchiseLawyer?

  Plan een afspraak

Jouw advocaat bij het starten met franchise: vertrouwensrelatie

Graag investeren wij in een vertrouwensrelatie met jouw franchiseorganisatie. Hierdoor weet je dat jouw juridische vragen op ieder gewenst moment adequaat worden behandeld.

Wil je meer lezen over je rechtspositie als franchisegever? Hier kun je doorklikken naar een artikel met tips van onze franchise specialst: Franchisegever worden: 12 tips voor succesvol franchisegeverschap.

Juridisch partner van beginnende franchiseorganisaties

Beginnende franchiseorganisaties die door Pep FranchiseLawyer zijn ondersteund bij het opstellen van de franchiseovereenkomst en met franchise advies bij het starten met franchise, consulteren Pep FranchiseLawyer met regelmaat over nieuwe franchise ontwikkelingen en juridische vragen.

Via een franchiseadviestraject denken zij na over de vragen van Pep FranchiseLawyer en biedt Pep FranchiseLawyer doorlopend proactieve strategisch juridische ondersteuning, met als doel de franchiseorganisatie nog succesvoller te maken. Voor hen is Pep FranchiseLawyer de franchiseadvocaat en de juridisch partner voor hun franchiseorganisatie. 

Graag maakt Pep FranchiseLawyer ook met jou kennis. 

De laatste artikelen:


specialist in franchiserecht en contractenrecht

duidelijk advies

proactieve juridische ondersteuning

Connect met ons

Jorg van de Peppel – franchise advocaat

Wat kunnen we voor je doen?

Vertel het ons, stel ons je vraag of bel ons.

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Bel ons

›   085 – 800 70 70

Contact
Telefoon: 085 – 800 70 70
Maandag – vrijdag:
9.00 tot 18.00u
Avond en weekend:
bereikbaar voor het plannen van een afspraak en voor urgente zaken.
Afspraken: in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Of een andere plaats in overleg.
Franchise advies – franchiseovereenkomst & franchiseformule ontwikkelen