Ondersteuning van onze gespecialiseerde advocaat voor jouw vragen over het franchisehandboek

Hoe laat je jouw franchisehandboek goed aansluiten op de franchiseovereenkomst?

 

De basis voor de afspraken tussen franchisegever en franchisenemer is de franchiseovereenkomst. 
Echter staat er ook in het franchisehandboek (ook wel: ‘manual‘) zeer belangrijke informatie van juridische aard.

Net als de franchiseovereenkomst, is het franchisehandboek een belangrijke factor voor het succes van de franchiseorganisatie. 
Als franchiseorganisatie (franchisegever) ontwikkel je een franchiseformule. Een deel van de praktische uitwerking in de vorm van instructies neem je op het in het handboek. Mede vanwege de ‘knowhow‘ die je hierin deelt met jouw franchisenemers is het van belang duidelijke afspraken te maken over geheimhouding en opvolging van de instructies.

Onze franchiseadvocaat biedt je graag duidelijkheid en proactieve juridische ondersteuning bij je vragen over het franchisehandboek, oftewel de ‘manual‘. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Franchiserecht & franchisehandboek ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel ons wat we voor je kunnen doen

> start direct

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

 

Je belangen bij het franchisehandboek

Onze franchiserecht specialist gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt, brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het franchise- en contractenrecht, onze inventiviteit en specifieke ervaring met franchisevraagstukken toe te passen op je situatie.

Franchisehandboek vragen en oplossingen

Onze franchiserecht specialist maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen en aandachtspunten zijn bij een op te stellen franchisehandboek. In ons juridisch franchiseadvies bespreken we met je hoe we – desgewenst – je juridische vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Franchisehandboek advies

Pep FranchiseLawyer biedt proactief en strategisch juridische franchiseondersteuning, gericht op de belangen op korte en op lange termijn voor jouw bedrijf.

Ondersteuning franchisehandboek

Onze franchiseadvocaat helpt met juridisch advies en begeleiding bij:

 • opstellen van het franchisehandboek en andere specifieke franchisedocumenten
 • aanpassen van het franchisehandboek, bijvoorbeeld vanwege veranderende regelgeving
 • onderhandelingen over veranderingen in het franchisehandboek
 • geschillen over het franchisehandboek
 • franchise contractbeheer
 • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures over de franchiseovereenkomst en het franchishandboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het franchisehandboek (‘manual‘) & onze dienstverlening:

Pep FranchiseLawyer helpt je om een solide juridisch fundament voor je franchiseplannen te creëren, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep FranchiseLawyer helpt zowel bij het vormgeven van een eerste opzet van het franchisehandboek als de franchiseovereenkomst. Hierdoor weet je dat Pep FranchiseLawyer de belangen en consequenties kent van de inhoud van het franchisehandboek en de franchiseovereenkomst.

Tijdens het vormgeven van de franchisedocumenten heb je zo vaak als je wilt contact met je advocaat van Pep FranchiseLawyerPep FranchiseLawyer helpt je net zolang totdat de opdracht echt af is.

Tevens biedt Pep FranchiseLawyer strategisch juridische franchise ondersteuning op lange termijn via een franchiseadviestraject
(lees meer over het franchiseadviestraject voor franchisegevers).

 

Ieder franchisehandboek kan andere onderwerpen bevatten. De volgende onderwerpen komen veelal terug in het franchisehandboek:

 • achtergrond/historie bedrijf en merk
 • franchiseformule, recht van franchise en intellectuele eigendom
 • huisstijl en logo
 • werkwijze en praktische operationele zaken
 • overlegstructuur 
 • leveranciers en/of samenwerkingspartners
 • eventueel prijs- en tariefbeleid
 • administratie en accounting 
 • training
 • kwaliteitseisen
 • veiligheidseisen
 • prestatie criteria
 • marketing, reclame en promotie
 • openingstijden
 • vervoersmiddelen
 • werkmateriaal
 • interieur, inventaris en exterieur

Zoals gezegd, ieder handboek is anders. Dit is slechts een greep uit de mogelijke onderwerpen in jouw handboek.

De impact op de continuïteit en het rendement van de franchiseorganisatie van het regelen van deze onderwerpen in het franchisehandboek verschilt per onderwerp.

  Pep FranchiseLawyer denkt met je mee op gebieden als marketing, sales, communicatie, locatiekeuze, werving en ondersteuning van franchisenemers.

  Voor specifieke werkzaamheden, zoals een commercieel plan, een financieel plan, marketing- en sales-ondersteuning, werving en selectie van franchisenemers, merknaam registratie, vestingselectie, etc. heeft Pep FranchiseLawyer de connecties om je met integere vakmensen in contact te brengen.

  Lees verhalen van klanten over Pep FranchiseLawyer hier:

  Klanten beoordelen Pep FranchiseLawyer met:  9.5/10

  Praten met een specialist van Pep FranchiseLawyer?

    Plan een afspraak

  Specialistische kennis van en ervaring met franchisehandboeken

  Onze gespecialiseerde franchiseadvocaat heeft vele franchisenemers en franchisegevers bijgestaan bij vragen over de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek. Ook bij het opstellen en aanpassen hiervan.

  Door die ruime ervaring weet je dat wij onze kennis in jouw situatie kunnen toepassen op jouw specifieke vraag over het franchisehandboek. Ook kennen wij het belang en de mogelijke consequenties die de inhoud van het franchisehandboek kan hebben voor de bedrijven die werken met het franchisehandboek (de ‘manual‘) met elkaar sluiten.

  Jouw juridisch partner bij het vormgeven van het franchisehandboek

  Franchisegevers die door Pep FranchiseLawyer zijn ondersteund bij het opstellen van het franchisehandboek, de franchiseovereenkomst en met franchise advies voor hun franchiseorganisatie, consulteren Pep FranchiseLawyer met regelmaat over nieuwe franchise ontwikkelingen en juridische vragen.

  Voor franchisenemers geldt hetzelfde: het komt vaker voor dat Pep FranchiseLawyer franchisenemers helpt bij het afwikkelen van een franchiserelatie en de verkoop van het franchisebedrijf, en later die ondernemers helpt als ze een franchiseorganisatie willen bouwen en franchisegever worden.

  Voor zowel franchisegevers als franchisenemers is Pep FranchiseLawyer de franchiseadvocaat en de juridisch partner voor vragen over hun franchiseovereenkomst. Graag maakt Pep FranchiseLawyer ook met jou kennis.

  De laatste artikelen:


  specialist in franchiserecht en contractenrecht

  duidelijk advies

  proactieve juridische ondersteuning

  Connect met ons

  Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

  Wat kunnen we voor je doen?

   

  Vertel het ons, stel ons je vraag of bel ons.

  Wat kunnen we voor je doen?

  ›   Vertel het ons

  Bel ons

  ›   085 – 800 70 70