Ondersteuning van onze gespecialiseerde advocaat voor jouw vragen over de franchiseovereenkomst

De basis voor de afspraken tussen franchisegever en franchisenemer is de franchiseovereenkomst.

De inhoud van de franchiseovereenkomst kan in belangrijke mate jouw succes als franchisegever of franchisenemer bepalen. Dit komt doordat de afspraken in de franchiseovereenkomst een directe invloed hebben op je autonomie/ ondernemersvrijheid, de continuïteit van je bedrijf en het rendement van je franchiseactiviteiten.

– Als franchiseorganisatie (franchisegever) ontwikkel je een franchiseformule. Je geeft franchisenemers het recht om het ontwikkelde zakelijke concept te gebruiken. 

– Als franchisenemer contracteer je met een franchiseorganisatie. Dit om het recht te krijgen een franchiseonderneming te exploiteren op basis van de franchiseformule.

Onze franchiseadvocaat biedt je graag duidelijkheid en proactieve juridische ondersteuning bij je vragen over de franchiseovereenkomst. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Franchiserecht & contracten ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel ons wat we voor je kunnen doen

> start direct

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

Je belangen bij de franchiseovereenkomst

Onze franchiserecht specialist gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt, brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het franchise- en contractenrecht, onze inventiviteit en specifieke ervaring met franchisevraagstukken toe te passen op je situatie.

Franchiseovereenkomst vragen en oplossingen

Onze franchiserecht specialist maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen en aandachtspunten zijn bij een op te stellen of al gesloten franchiseovereenkomst. In ons juridisch franchiseadvies bespreken we met je hoe we – desgewenst – je juridische vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Franchiseovereenkomst advies

Pep Legal biedt proactief en strategisch juridische franchiseondersteuning, gericht op de belangen op korte en op lange termijn voor jouw bedrijf.

Ondersteuning franchiseovereenkomst

Onze franchiseadvocaat helpt frequent franchisegevers en franchisenemers met juridisch advies en begeleiding bij:

 • opstellen van de franchiseovereenkomst en andere specifieke franchisedocumenten
 • aanpassen van de franchiseovereenkomst, bijvoorbeeld vanwege veranderende regelgeving
 • vernietigen en ontbinden van de franchiseovereenkomst
 • geschillen over de franchiseovereenkomst
 • franchise contractbeheer
 • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures over de franchiseovereenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pep Legal helpt je om een solide juridisch fundament voor je franchiseplannen te creëren, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep Legal helpt je bij het vormgeven van de franchiseovereenkomst, bij het toetsen ervan aan veranderende wet- en regelgeving en bij het beëindigen ervan.

Hierdoor weet je dat Pep Legal alle facetten en fasen van de franchiserelatie kan overzien.

Tijdens het vormgeven van de franchisedocumenten heb je zo vaak als je wilt contact met je advocaat van Pep LegalPep Legal helpt je net zolang totdat de opdracht echt af is.

Tevens biedt Pep Legal strategisch juridische franchise ondersteuning op lange termijn via een franchiseadviestraject
(lees meer over het franchiseadviestraject voor franchisegevers).

 

Iedere franchiseovereenkomst kan andere onderwerpen bevatten. De volgende onderwerpen komen vrijwel altijd terug in de franchiseovereenkomst:

 • franchisecontractspartijen
 • franchiseformule en recht van franchise en intellectuele eigendom
 • rayon (gebied) van franchisenemer
 • fee (vergoeding) structuur
 • duur franchiseovereenkomst
 • beëindiging franchiseovereenkomst
 • franchiseverplichtingen franchisegever
 • franchiseverplichtingen franchisenemer
 • ontwikkelen en aanpassen formule door franchisegever
 • non-concurrentiebeding
 • geheimhoudingsbeding
 • franchiseprivacy
 • koppeling franchisehandboek
 • indien van toepassing koppeling huur
 • geschillenregeling

Een professioneel franchisecontract bevat echter meer onderwerpen. Dit om over diverse belangrijke onderwerpen afspraken te maken. Zoals onderwerpen die een directe invloed hebben op de continuïteit van het bedrijf en het rendement van de franchiseactiviteiten.

  Pep Legal denkt met je mee op gebieden als marketing, sales, communicatie, locatiekeuze, werving en ondersteuning van franchisenemers.

  Voor specifieke werkzaamheden, zoals een commercieel plan, een financieel plan, marketing- en sales-ondersteuning, werving en selectie van franchisenemers, merknaam registratie, vestingselectie, etc. heeft Pep Legal de connecties om je met integere vakmensen in contact te brengen.

  Lees verhalen van klanten over Pep Legal hier:

  Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.5/10

  Praten met een specialist van Pep Legal?

    Plan een afspraak

  Specialistische kennis van en ervaring met de franchiseovereenkomst

  Onze gespecialiseerde franchiseadvocaat staat voortdurend startende en gerenommeerde franchisegevers bij met betrekking tot het opstellen en aanpassen van de franchiseovereenkomst.

  Alsmede staan wij doorlopend franchisegevers en (collectieven van) franchisenemers bij in geval van vragen over het vernietigen, opzeggen of ontbinden van een franchiseovereenkomst.

  Door die ruime ervaring weet je dat wij onze kennis in jouw situatie kunnen toepassen op jouw specifieke vraag over de franchiseovereenkomst.

  Wij overzien het belang en de gevolgen die de inhoud van de franchiseovereenkomst kan hebben voor jouw bedrijf.

  Jouw juridisch partner bij het vormgeven van de franchiseovereenkomst

  Franchisegevers die door Pep Legal zijn ondersteund bij het opstellen van de franchiseovereenkomst en met franchise advies bij het starten met franchise, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe franchise ontwikkelingen en juridische vragen.

  Voor franchisenemers geldt hetzelfde: het komt vaker voor dat Pep Legal franchisenemers helpt bij het ontbinden van de franchiseovereenkomst en de verkoop van het franchisebedrijf, en later die ondernemers helpt als ze een franchiseorganisatie willen bouwen en franchisegever worden.

  Voor zowel franchisegevers als franchisenemers is Pep Legal de franchiseadvocaat en de juridisch partner voor vragen over hun franchiseovereenkomst. Graag maakt Pep Legal ook met jou kennis.

  De laatste artikelen:


  specialist in franchiserecht en contractenrecht

  duidelijk advies

  proactieve juridische ondersteuning

  Connect met ons

  Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

  Wat kunnen we voor je doen?

  Vertel het ons, stel ons je vraag of bel ons.

  Wat kunnen we voor je doen?

  ›   Vertel het ons

  Bel ons

  ›   085 – 800 70 70